Składniki: 2 kg mięsa na pieczeń z dzika 1,5 szklanki keczupu 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka musztardy w proszku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżeczki soli selerowej 2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka sproszkowanej cebuli 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku szczypta gałki muszkatołowej kilka kropli sosu chili…
Tag: uroczysty obiad
Listy
Klopsiki z dzika w sosie pomidorowym
by Joanna Pawlik • • 0 Comments
Listy
Bażant w sosie żurawinowym
by Olga Nowak • • 0 Comments
Składniki:
-
- 1 duży sprawiony bażant
- sól, pieprz
- 2 roztopione łyżki masła
- 20 dkg żurawin
- cukier do smaku
- 1 szklanka soku pomarańczowego
- szczypta mielonego cynamonu
- 2 łyżeczki otartej z pomarańcza skórki
Listy
Zapiekanka z bażanta
by Klaudia Szkarłat • • 0 Comments
Składniki: 2 sprawione bażanty 4 szklanki wody 1 pokrojona grubo cebula 1 posiekany ząbek czosnku ¾ szklanki mąki 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka sosu sojowego szczypta tartej gałki muszkatołowej ¾ szklanki mąki 1 szklanka małych cebulek konserwowanych 1 szklanka groszku konserwowego 1 szklanka pokrojonej w cienkie plastry…
Listy
Zapiekane w sosie cebulowo morelowym mięso z sarny lub jelenia
by Paulina Dybich • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg pokrojonego w paski mięsa jelenia lub koziołka ¼ szklanki wody 1 szklanka niskosłodzonego dżemu morelowego ½ szklanki pikantnego keczupu 1 torebka zupy cebulowej w proszku 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać zupę cebulową w proszku z wodą. Dodać keczup, dżem morelowy, cukier, ocet,…