Skład:
- 1,2 kg mielonego twarogu
- 1 palma
- 1 szklanka cukru
- 7 jaj
- mleko
- 1 budyń waniliowy lub śmietankowy
- całe dzikie mnóstwo bakalii
- cukier wanilinowy
- olejek migdałowy (albo jaki kto lubi)
- herbatniki
Skład:
Skład: Opakowanie twarogu (250g) łyżka ketchupu lub koncentratu 1 papryka łyżka gęstego jogurtu lub śmietany sos tabasco lub inny ostry łyżka oliwy przyprawy Sposób przyrządzenia: Miksujemy twaróg z tłuszczykiem, jogurtem i ketchupem. Doprawiamy. Pokrojoną drobniutko paprykę (nawet startą na grubej tarce) dodajemy do sosu. Jak zadziała wam wyobraźnia to zrozumiecie jak pyszny jest ten sos
Składniki: – ok. 1/2 kostki masła – 15 dag biszkoptów – 2 torebki galaretki cytrynowej (na 500 ml wody) – 25 dag twarogu – sok z 1 cytryny – 4 łyżki cukru – 1 cukier waniliowy – 500 ml śmietany kremówki – 2 banany Wykonanie: Masło stopić na małym ogniu, odstawić do przestygnięcia. Biszkopty umieścić…