Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik z bananami

sernik18eh.jpgSkładniki:
– ok. 1/2 kostki masła
– 15 dag biszkoptów
– 2 torebki galaretki cytrynowej (na 500 ml wody)
– 25 dag twarogu
– sok z 1 cytryny
– 4 łyżki cukru
– 1 cukier waniliowy
– 500 ml śmietany kremówki
– 2 banany

Wykonanie:
Masło stopić na małym ogniu, odstawić do przestygnięcia. Biszkopty umieścić w foliowej torbie i zgnieść wałkiem do ciasta. Wymieszać z masłem.
Wyłożyć na spód tortownicy (o średnicy ok. 20 cm), wylepić i na ok. 30 min. do lodówki. Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wody, odstawić na 10-15 minut, a drugą rozpuścić w normalnej ilości wody – wg przepisu na opakowaniu.
Twaróg utrzeć z sokiem z cytryny, cukrem i cukrem waniliowym. Powoli, nie przerywając mieszania dodawać przestudzoną galaretkę (tą rozpuszczoną w szklance wody). Wstawić do lodówki. Ubić na sztywno kremówkę, dodawać porcjami do tężejącej masy, ostrożnie przemieszać.
Powstałą masę twarogową rozsmarować na biszkoptach. Banany pokroić w plasterki i udekorować nimi sernik. Zalać drugą galaretką.
Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godz.

4 comments for “Sernik z bananami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *