Składniki:
- 40 dag twarożku homogenizowanego
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżki żelatyny
- 5 dag migdałów, suszonych moreli
Składniki:
Składniki: 1 bochenek chleba razowego 30 dag twarogu 4 jaja 2 łyżki mąki 5 listków świeżej mięty(może być suszona) 1 łyżka śmietany olej, sól cukier Sposób przyrządzenia: Twaróg przepuścić przez maszynkę, dodać posiekaną lub suszoną miętę, trochę osolić, wymieszać. Chleb okroić cieniutko ze skórki odciąć jeden koniec i wydrążyć miąższ. W otwór włożyć nadzienie z…
Składniki: • 10 płatków żelatyny • 2 jajka 100 g cukru • 2 opakowania cukru waniliowego • 500 g twarożku śmietankowego • 150 g kwaśnej śmietany • 1/8 l śmietany kremówki • 250 g winogron • 50 g rodzynków • 1 białko • cukier puder Sposób przyrządzenia: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Białka oddzielić od…