Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: tuńczyk

Sałatka z tuńczykiem na zielonej sałacie

Składniki: 1 główka sałaty 1 puszka tuńczyka w oliwie 15 dag pomidorków koktajlowych 15 czarnych oliwek 1 czerwona cebula 1 łyżka kaparów 1 marynowana czerwona papryka sól pieprz Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki i wrzucić na dno miski. Na niej ułożyć tuńczyka rozdrobnionego widelcem razem z oliwą. Natomiast na tuńczyku ułożyć pomidorki przekrojone…

Sałatka z ciecierzycy i tuńczyka

Składniki: 800 g ciecierzycy z puszki 300 g tuńczyka z puszki 1 ząbek czosnku 1 czerwona cebula sok z 2 cytryn 7 łyżek oliwy pieprz 2 garście posiekanej natki pietruszki garść rukoli Sposób wykonania: Tuńczyka wymieszać z ciecierzycą, posiekana cebulą oraz rozgniecionym czosnkiem. Następnie oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i polać nim sałatkę. Doprawić…

Carpaccio z tuńczyka z cytryną

Składniki: 300 g świeżego tuńczyka starta skórka z 2 cytryny 7 łyżek oliwy 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz garść rukli 2 łyżki parmezanu Sposób wykonania: Tuńczyka wstawić do zamrażalki na około godzinę. Po tym czasie wyjąć i pokroić w cienkie plasterki, które ułożyć na półmisku. Następnie sok oraz skórkę z…

Carpaccio z tuńczyka Marty

Składniki: 350 g świeżego tuńczyka 1 szalotka 2 łyżki oliwy 2 łyżki wytrawnego wina sherry sól pieprz 3 łyżeczki kaprów ze słoika Sposób wykonania: Oczyszczonego tuńczyka owinąć w folie aluminiową i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. W miedzy czasie oliwę roztrzepać razem z sherry, octem, solą oraz pieprzem po czym dodać posiekaną cebulkę. Tuńczyka…