Składniki:
- 1 szkl. cukru
- 4 biaka
- 1 szkl. konfitur
- 10 g cukru waniliowego
- owoce do dekoracji
Biszkopt:
Biszkopt orzechowy:
Masa malinowa:
Masa budyniowa:
Składniki: ser twarogowy 1/2 kg białka jaj 10 sztuk cukier 20 dag masło 1/2 kostki mąka 10 dag skórka z cytryny 2 łyżki cukier waniliowy 1 opakowanie rodzynki 20 dag Sposób przyrządzenia: Ser twarogowy należy utrzeć, następnie dodać do niego piane ubitą z 5 białek, cukier, miękkie masło, startą skórkę z cytryny oraz cukier waniliowy.…
Składniki: 0,5 szkl. wody 0,5 szkl. wódki sok z połowy cytryny 3 łyżeczki cukru Sposób wykonania:Wódkę zalać gorącą wodą, dodać cukier. Jak poncz przestygnie dodajemy cytrynę.Najlepszy poncz do tortów Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez zukiel2