Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: szparagi

Farsz ze szparagów

Skład: 800 g szparagów 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 120 ml gęstej śmietany 250 ml bulionu sól cukier 1 łyżka pokrojonego koperku 2 żółtka Sposób przyrządzenia: Szparagi umyć, odciąć stwardniałe części, obrać zaczynając 2-3 cm poniżej główki. Oczyszczone szparagi powiązać w pęczki i wrzucić do wrzącej posolonej i posłodzonej wody. Gdy będą miękkie, wyjąć,…

Tortiglioni ze szparagami

Tortiglioni ze szparagami – Trtiglioni alla renana Składniki: – 400 g tortiglioni (makaron w kształcie spiralek), – 2 plasterki gęsiej piersi lub wędzonej szynki pokrojonej w kostkę, – 12 – 18 łodyg szparagów (w zależności od wielkości), 100 g masła, – 100 g śmietany, – 200 g świeżych pomidorów, – czosnek – bazylia. Wykonanie: Na…

Peczeń z dzika w pieprzu z sosem pomidorowym i czosnkiem oraz zielonymi szparagami

100 g masła sklarowanego 1,2-1,5 kg łopatki z dzika rozgrzać w brytfannie; opłukać pod bieżącą zimną wodą, obsuszyć, wyżytować, pokroić na gulaszowe kawałki, dodać 60 g koncentratu pomidorowego podlać 250 ml (1/4 l) wywaru z dziczyzny 1 kg mięsistych pomidorów włożyć na krótko do wrzącej wody, nie dopuścić do gotowania, potem przelać zimną wodą, ściągnąć…

Sałatka skandynawska z ananasem i kurczakiem

Skład: 250 g ananasa w kostkach z puszki 100 g pieczarek talerz ugotowanych szparagów pół gotowanego kurczaka (ok. pół kg) 2 jajka 150 g. majonezu pomidor natka sól, pieprz   Sposób wykonania: Mięso kurczaka bez skorki pokroić w małe kostki, można użyć resztki, niekoniecznie pierś. Szparagi pokroić w 2-3 cm. kawałki, pieczarki b. świeże(opłukać kapelusze…