Składniki:
- 250 g wieprzowiny
- 250 g baraniny
- 1 łyżka musztardy
- 4 ząbki czosnku
- ½ łyżeczka chili
- 1 łyżeczka mielonej kurkumy
- 1 cebula
- ½ łyżeczki imbiru
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sok z cytryny
- sól
Składniki: cukinia biała kiełbasa cebulka papryczka przyprawa do grilla Sposób wykonania: Wszystkie składniki kroimy trochę grubiej. Nadziewamy na patyk na przemian kiełbaska, papryka, cukinia, , cebulka, kiełbaska itd. Wszystko posypujemy przyprawą do grilla. Pieczemy na grillu 15 minut. Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez Cezarego Struka
Moja siostra jest wegetarianką. Na rodzinnym grillu przygotowałam też potrawy specjalnie dla niej, ale smakowały wszystkim. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, ale przepyszne. Składniki: ryba(ja używałam pangi) młoda cukinia papryka cebula przyprawa do ryb pietruszka sól pieprz olej Sposób wykonania: Rybę pokroić w kawałki, przyprawić i dodać drobno posiekaną pietruszkę i olej. Odstawić na około…
Składniki: 60 dag parówek 2 plasterki wędzonego boczku 3 czerwone cebule bułka tarta pieprz olej Sposób wykonania; Parówki pokroić na 3 cm kawałki, cebulę w ósemki a boczek w kostkę. Następnie nabijać boczek, cebulę i papryki na przemian na patyczki od szaszłyków. Oprószyć całość pieprzem, skropić olejem a potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na…