Składniki:
- 1 kg żeberek wołowych
- 10 dkg pieczarek
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka zielonego marynowanego pieprzu
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Składniki: 1 główka kapusty czerwonej 10 dkg boczeku liść laurowy ziele angielskie 1 kwaśne jabłko ocet spirytusowy sól lub warzywko pieprz Sposób przyrządzenia: W dość dużym garnku topimy wędzoną słoninę lub boczk. Wrzucamy poszatkowaną kapustę czerwoną, dodajemy 3-6 listek 1 laurowych,6-8 ziaren ziela angielskiego, troszkę warzywka (sól),pieprz mielony i całość nie dolewając wody dusimy pod…
Składniki: 1 kg schabu 2 łyżki goździków 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka cukru pudru 2 kwaśne jabłka 10 dkg śliwek bez pestek 1 łyżka powideł śliwkowych ½ szklanki białego wina 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, czarny pieprz 2 kostki rosołowe Sposób przyrządzenia: Umyty o osuszony schab natrzeć solą i pieprzem, odstawić na kilka…
Składniki: 1 ananas 50 dkg krewetek koktajlowych 7 dkg pieczarek 2 kiwi 2 mandarynki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki koniaku 3 łyżki likieru amaretto 1 łyżka soku jabłkowego 1 łyżka oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Ananasa przekroić wzdłuż na dwie części, łyżka wydrążyć miąższ uważając aby nie uszkodzić skóry. Przepłukane wrzątkiem krewetki polać…
Składniki: 1 kg filet z pangi (lub ryba masłowa) 4 łyżki masła 4 łyżki oliwy z oliwek 2 jajka 6 łyżek mąki bułka tarta ziarna sezamu 1 łyżka grubo zmielonego czerwonego pieprzu 2 łyżki koncentrat pomidorowy 1 łyżka wina wytrawnego 1/2 łyżeczki cukru sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Rybą skropić sokiem cytrynowym, przyprawić solą i…