Składniki: 10 dkg mielonego mięsa 10 dkg pokrojonej drobno kapusty 1 cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki keczup 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej masło, pieprz Sposób przyrządzenia: Drobniutko posiekaną na krótkie odcinki kapustę obgotować kilka minut, odsączyć na sicie. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. 2 jajka ugotować na twardo, obrać, podzielić na połówki.…
Tag: święta
Schab
Schab w bekonie
by mariola • • 0 Comments
Składniki: kotlety schabowe o grubości około 2, 5 cm bekon lub boczek w plastrach keczup pikantny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kotletom wyciętym ze schabu nadać kolisty kształt. Brzegi ponacinać ostrym nożem aby się nie zdeformowały podczas obróbki cieplnej. Lekko rozbić dłonią, brzegi opasać plastrami bekonu który przypinamy wykałaczkami lub obwiązujemy białą bawełnianą nicią. Przyprawiamy solą…
Łosoś
Filet z łososia w zielonym sosie
by Roman • • 0 Comments
Zupy
Teresy Zupa szczawiowa z jajkami
by Teresa • • 0 Comments
Udka z kuczaka
Udka z kurczaka pychotka
by mariola • • 0 Comments
Składniki: 4 udka 2 cebule 1 łyżka skrobi kukurydzianej 1 łyżka sosu sojowego ½ szklanki sosu pomidorowego 5 łyżek oliwy z oliwek sól, cukier Sposób przyrządzenia: Mięso dokładnie umyć. W garnku zagotować wodę, do wrzącej włożyć udka, gotować przez 5 minut, wyjąć, obsuszyć. Cebulę obrać, pokroić w pół plasterki. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, smażyć…