Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: święta

Wampirza Sałatka

Składniki : puszka czerwonej fasolki puszka ananasów 2 małe jabłuszka – 1/5 dobrego ketchupu 8-10 ugotowanych pieczarek 1/4 dobrego majonezu szczypta ostrej papryczki w proszku 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli i białego pieprzu Sposób przyrządzenia : Do miski wsypać fasolkę i pokrojone w drobną kostkę ananasy. Jabłka obrać, pokroić w dość dużą kostkę. Pieczarki obrać…

Chlebki pita – krok po kroku

Składniki: 1 kg maki 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru 6 łyżek oliwy z oliwek łyżka drożdży około 650 ml ciepłej wody Sposób przyrządzenia: Przesiać do miski mąkę, dokładnie wymieszać z suchymi drożdżami, solą i cukrem. Dodać ciepła wodę i oliwę. Wyrabiać około 10 minut aż ciasto stanie się jednorodne. Przykryć w misce czystą ściereczka…

Ryba maślana z szynką

Składniki: ½ kg filet z ryby masłowej 10 dkg szynki 2 jajka 1 cytryna bułka tarta olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybą przyprawić, skropić sokiem z cytryny. Szynkę pokroić w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim paseczki szynki, wyjąć, odsrawić w ciepłe miejsce. Filet rybny panierować w bułce i jajku, usmażyć na…

Panga zapiekana z serem

Składniki: 25 dkg filetów z pangi ½ szklanki tartego sera 1 jajko buła tarta masło natka zielonej pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę zemleć w maszynce do mięsa. Do masy rybnej dodać ser tarty, jajko, posiekaną zieloną pietruszkę, przyprawić do smaku. Formę do zapiekania wysmarować masłem, wysypać tartą bułką, włożyć weń masę serowo rybną. Zapiec…