Składniki
- 15 dkg migdałów
- 2-3 łyżki soku malinowego
- sok z jednej cytryny
- 1 kieliszek rumu
- 1/8 litra śmietanki 30%
- 15 dkg cukru pudru
- wanilia
Składniki: 15 dkg migdałów 15 dkg czekolady 20 dkg cukru pudru 1/8 litra śmietanki 30% wanilia Sposób przyrządzenia: Pokrojoną czekoladę lub w proszku zalać gorącą śmietanką i zagotować na gęstą masę. Migdały sparzyć, zdjąć łupinę, lekko zrumienić w piekarniku, przepuścić przez maszynkę, połączyć czekoladą, dodać wanilii do smaku.
Składniki: 1 gotowy płat ciasta francuskiego 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 por /biała część/ 20 dkg wędzonego łososia 1 cytryna sól, pieprz do smaku olej do smażenia białko do posmarowania ciasta Sposób przyrządzenia: Marchewkę, pietruszkę, seler, por i paprykę pokroić w paseczki i lekko poddusić na oleju. Przyprawić do smaku…
Składniki: 6 ziemniaków 4 filety śledziowe w oleju 2 średnie cebule 1 szklanka majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach, wystudzić, pokroić w kosteczkę. Śledzie osączyć z nadmiaru oleju, pokroić w kostkę. Cebulę poobierać pokroić w kostkę. W szklanej misie wymieszać wszystkie składniki z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem do…