Składniki: 15-20 dkg marmolady morelowej 25 dkg cukru pudru 1 cytryna Sposób przyrządzenia: Cukier puder rozetrzeć na gładką pulchną masę z marmoladą morelową. Dodać do smaku soku z cytryny. Zamiast masy morelowej można dodać marmoladę wiśniową lub malinową.
Tag: świąteczne
Desery
Masa pomarańczowa
by Alicja Mielniczek • • 0 Comments
Desery
Masa deserowa
by Dominika Krzyżowska • • 0 Comments
Desery
Masa deserowa Łucji
by Łucja Pruszkowska • • 0 Comments
Desery
Masa z orzechów laskowych
by Ewa Perzanowska • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg orzechów laskowych 20 dkg masła 20 dkg cukru pudru 3 żółtka 2 kieliszki rumu Sposób przyrządzenia: Orzechy poobierać, zrumienić na złoty kolor, przepuścić przez maszynkę. Masło zmiksować mikserem na pulchną masę. Połączyć z żółtkami utartymi z cukrem pudrem i orzechami. Dodać rum.