Składniki: 5 dag suszonych jabłek 2 łyżki skórki z pomarańczy 2 łyżki skórki z cytryny 4 saszetki herbaty malinowej miód Przygotowanie: Herbatę z malin zalewamy przegotowaną wodą. Następnie dorzucamy do niej skórkę z cytryny, pomarańczy i suszone jabłka. Po 5 minutach rozlewamy do filiżanek i słodzimy miodem. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Tag: suszone jabłka
Karp
Karp z suszonymi jabłkami
by Klara Dębska • • 0 Comments
Składniki: 1 karp 200 ml octu winnego 100 ml jasnego piwa 1 łyżka masła po 5 goździków, ziela angielskiego, ziaren pieprzu 1 szkl. pokruszonego suchego chleba 10 dag suszonych jabłek ½ łyżeczki skórki startej z cytryny 1 łyżeczka posiekanej bazylii cukier sól pieprz Sposób wykonania: Karpia pokroić w dzwonka, które oprószyć solą, pieprzem oraz skropić…