Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: surówki

Sałatka z wędzonej piersi indyka

Składniki: 30 dag wędzonej piersi z indyka 2 pomarańcze ogórek 15 dag kiełków soi 10 dag orzechów ziemnych jogurt naturalny natka pietrsuzki koperek sól pieprz cukier Sposób wykonania: Pierś z indyka pokroić w kostkę, obrane pomarańcze podzielić na cząski a ogórki na plasterki. Dodać jeszcze kiełki soi, oraz orzechy ziemne. Wszytskie skałdniki dokałdnie ze sobą…

Sałatka z kiszonej kapusty z mandarynką

Składniki: 25 dag kiszonej kapusty marchewka 2 pomarańcze łyżeczka posiekanych orzechów włoskich cebula sok z ½ cytryny 3 łyżki oleju ½ łyżeczki estragonu Sposób wykonania: Do kiszonej kapusty dodać obraną marchewkę startą na tarce i obrane mandarynki podzielić na cząstki. Dodać jeszcze posiekane orzechy i cebulę pokrojoną w krążki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie…

Sałatka ryżowa z jajkiem i papryką

Składniki: 2 woreczki ryżu 1 papryka 6 jaj ogórki kiszone puszka kukurydzy 30dag kiełbasy drobiowej 1 cebula 1 majonez Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Następnie paprykę pokroić w paseczki, jajka w kostkę w ogórki na plasterki. Dodać jeszcze odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojona kiełbasę a cebulę posiekać. Wlać jeszcze odrobinę majonezu aby…

Chrupiąca surówka z rzodkiewką

Składniki: główka sałaty lodowej pęczek rzodkiewek 5-6 łodyg selera naciowego łyżka posiekanego szczypiorku ćwierć szklanki sosu winegret Sposób wykonania: Umytą i osuszoną (najlepiej w specjalnej wirówce) sałatę pokroić w szerokie paski, rzodkiewki – w plasterki, a obrane z włókien łodygi selera na centymetrowe odcinki. Warzywa wymieszać, polać sosem i posypać szczypiorkiem.