Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: starter

Awokado z gruszkami i oliwkami

Składniki: 4 awokado 8 oliwek bez pestek 1 słodka gruszka majonez sok z cytryny prażony słonecznik Sposób przyrządzenia: Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę, wydrążyć łyżeczką z każdej połowy część miąższu, skropić sokiem z cytryny. Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Wydrążony miąższ awokado również rozdrobnić. Gruszkę i pokrojone awokado wymieszać z majonezem,…

Śledzie z mandarynkami

Składniki: ½ kg śledzi solonych kwaśne jabłko 1 szklanka mleka 5 mandarynek kiszony ogórek 1 cebula ½ szklanki majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól, cukier, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Śledzie zalać mlekiem na około 2-3 godziny, wyjąć osuszyć i pokroić w paseczki. Jabłko i mandarynki umyć, jabłko obrać i pokroić w kosteczkę. Mandarynki…

Śledzie w zalewie z przyprawą curry

Składniki: ½ kg płatów śledziowych 1 szklanka mleka 5 łyżek oleju 3 średnie cebule 5 łyżek musztardy 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ½ szklanki soku z cytryny 2-3 łyżeczki przyprawy curry Sposób przyrządzenia: Filety śledziowe wymoczyć w mleku około 2-3 godziny, osuszyć i pokroić w paseczki, każdy kawałek posmarować z jednej strony musztardą. Cebulę…

Śledzie ze śliwką w majonezowo-musztardowym sosie

Składniki: 8 filetów śledziowych 1 szklanka mleka 25 dkg suszonych śliwek 1 szklanka jogurtu naturalnego ½ szklanki majonezu 2 pory/ białe części/ Sposób przyrządzenia: Śledzie namoczyć w mleku na około 2 godziny, osuszyć i pokroić na paseczki. Pory umyć, i pokroić w talarki, ułożyć w salaterce. Śliwki sparzyć, odcisnąć i pokroić w cieniutkie paseczki, ułożyć…