Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Awokado z gruszkami i oliwkami

Składniki:

  • 4 awokado
  • 8 oliwek bez pestek
  • 1 słodka gruszka
  • majonez
  • sok z cytryny
  • prażony słonecznik

    Sposób przyrządzenia:
    Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę, wydrążyć łyżeczką z każdej połowy część miąższu, skropić sokiem z cytryny. Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Wydrążony miąższ awokado również rozdrobnić. Gruszkę i pokrojone awokado wymieszać z majonezem, napełnić nimi wydrążone połówki owoców. Na każdym położyć oliwkę. Przed podaniem schłodzić i posypać prażonymi ziarnami słonecznika.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *