Składniki: 60 dag drobnych cebulek 15 dag migdałów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Cebulki pokroić w krążki. Migdały uprażyć na suchej patelni i dodać e do cebulek. Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz majonez. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: sprawdzone przepisy
Listy
Sałatka cebulowa z cukinią
by Karina Rozmus • • 0 Comments
Składniki: 6-8 czerwonych cebul mała cukinia pomidor zielona papryka 3 ząbki czosnku sok z cytryny 4 łyżki oliwy oregano sól, pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać, cukinie pokroić w plasterki, pomidora w kostkę a paprykę w paski. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie posiekany czosnek wymieszać z oliwką, sokiem z cytryny, oregano, solą oraz pieprzem. Powstałym…
Listy
Sałatka z grejpfrutów i brukselki
by Marta Kierzkowska • • 0 Comments
Składniki: 50 dag brukselki 3 grejpfruty kilkanaście migdałów 3 łyżki oleju arachidowego sok z cytryny cukier, sól, pieprz Sposób wykonania: Brukselki obgotować w osolonej wodzie. Obrane grejpfruty podzielić na cząstki a migdały uprażyć na suchej patelni. Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem i polać sałatkę.
Listy
Sałatka z brokułów i selera
by Weronika Czernecka • • 0 Comments
Składniki: 50 dag mrożonych brokułów pół selera 2 winne jabłka 3 łyżki majonezu sok z cytryny cukier sól Sposób wykonania: Brokuły obgotować w osolonej wodzie. Seler i jabłko zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać majonezem. Doprawić jeszcze do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Sałatka z brokułów i koperku
by Katarzyna Chlebowska • • 0 Comments
Składniki: 3 średniej wielkości brokuły 3 łyżki posiekanego koperku 2 cebule (najlepiej białe, łagodne) 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól, pieprz Sposób wykonania: Brokuły podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w krążki a cebulę posiekać. Razem wymieszać, polać jogurtem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.