Składniki: 3 małe bakłażany 30 dag drobnych pomidorów 10-15 czarnych oliwek 2 łyżki soku z cytryny sos: 3 łyżki czerwonego octu winnego 4 łyżki oliwy tymianek sól pieprz Sposób wykonania: Bakłażany i pomidory pokroić w kostkę a oliwki przekroić na połówki. Całość wymieszać i skropić sokiem z cytryny. Następnie składniki podane na sos dokładnie połączyć…
Tag: sprawdzone przepisy
Listy
Sałatka z awokado i szpinaku
by Paulina Kufel • • 0 Comments
Składniki: owoc awokado 15 dag młodego szpinaku 2 dymki ze szczypiorem pęczek rzodkiewek 2-3 łyżki posiekanych świeżych listków bazylii sos: 3 łyżki oliwy sok z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Z miąższu awokadu wydrążyć specjalną łyżeczką kulki. Szpinak opłukać wodą, dymkę i bazylie posiekać a rzodkiewki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie…
Listy
Surówka cebulowa z miętą
by Beata Ozimek • • 0 Comments
Składniki: 4 cebule 2 torebki mięty pieprzowej Sposób wykonania: Cebulę pokroić w krążki i sparzyć wrzątkiem. Przełożyć do salaterki i posypać posiekaną miętę.
Listy
Sałatka z tuńczyka i groszku
by Krysia Walach • • 0 Comments
Składniki: tuńczyk rozdrobniony z puszki zielony groszek z puszki cebula majonez Sposób wykonania: Tuńczyka wymieszać z odsączonym z zalewy groszkiem oraz posiekaną cebulą. Polać majonezem i dokładnie wymieszać.
Listy
Sałatka z fasolki z jajkiem
by Krysia Walach • • 0 Comments
Składniki: czerwona fasola z puszki jajko cebula gotowane pieczarki majonez Sposób wykonania: Fasolę odsączyć z puszki, ugotowane na twardo jajko pokroić w kostkę, pieczarki na plasterki a cebulę posiekać. Całość polać majonezem i dokładnie wymieszać.