Składniki:
- 3 ząbki czosnku
- ¼ szkl oliwy z oliwek
- 10 dag prosciutto
- 1 szkl orzechów włoskich
- ½ szkl posiekanej natki pietruszki
- ¼ szkl posiekanej bazylii
- 200 g pieczonej czerwonej papryki
- ½ szkl oliwek
- 500 g makaronu
Składniki: puszka tuńczyka oliwa z oliwek 1/5 szkl cebuli ząbek czosnku łyżka posiekanej natki pietruszki 2 szkl pokrojonych pomidorów 170 g przecieru pomidorowego 2/3 szkl wody ½ łyżeczki pieprzu ¼ łyżeczki suszonej bazylii ¼ łyżeczki oregano Sposób wykonania: 1/3 szkl oliwy rozgrzać na patelni, wówczas dodać odsączonego z zalewy tuńczyka. Wrzucić jeszcze posiekana cebulę, czosnek…