Składniki: 1 filet wędzonej ryby ½ szkl majonezu 1 łyżka papryki w proszku 2 jajka 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Rybę drobno poszatkować po czym przełożyć ją do majonezu. Dodać posiekany szczypiorek i natkę pietruszki oraz paprykę w proszku. Wrzucić jeszcze posiekane jajka i całość dokładnie wymieszać.…
Tag: sosy
Porady i Ciekawostki
Sos z tuńczyka na żółtkach
by Alina Siuda • • 0 Comments
Składniki: 3 surowe żółtka 3 ugotowane żółtka 2 łyżki śmietany 3 łyżki oliwy z oliwek 1 puszka tuńczyka w oleju 1 łyżeczka posiekanej bazylii sok z ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Wszystkie żółtka utrzeć ze sobą na jednolitą pastę. Wówczas dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Nie przerywając ucierania wlewać stopniowo oliwę z…
Porady i Ciekawostki
Sos do ryb i krewetek z whisky
by Donata Mikuła • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl majonezu ½ szkl pikantnego ketchupu 25 ml whisky 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli Sposób wykonania: Majonez wymieszać razem z ketchupem. Następnie dodać whisky oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Porady i Ciekawostki
Sos z czerwonej fasoli z imbirem
by Paweł Zatorski • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżka imbiru 2 łyżki posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki białego wytrawnego wina 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Do miseczki przełożyć fasolę razem z połową zalewy. Dodać cebulę, czosnek oraz imbir. Całość dokładnie zmiksować na jednolity sos.…