Składniki:
- 5 cebul
- główka czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 1 szkl śmietany
- 1 szkl rosołu
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki:
Składniki:
Składniki: 1 szkl zielonego agrestu łyżka mąki łyżka masła ½ szkl śmietany żółtko sól cukier Sposób wykonania: ½ szkl wody wlać do rondla i zagotować. Wówczas wrzucić umyty agrest i gotować na małym ogniu, aż stanie się miękki. Następnie całość zmiksować na gładką masę. Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, po czym dodać masę agrestową. Całość…
Składniki: 4 cebule ½ szkl mleka łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Obrana cebulę pokroić na cząstki, które zalać wodą. Gotować na małym ogniu do miękkości wówczas je odcedzić i rozgnieść widelcem. Następnie mleko wlać do rondla, dodać do niego cebulę i zagotować. Wówczas dodać masło, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.