Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sos do ryb

Sos ze śliwek ze skórką cytrynową

Składniki: ½ kg śliwek 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka startej skórki z cytryny 3 goździki Sposób wykonania: Śliwki zalać odrobiną wody i rozgotować na małym ogniu. Wówczas przetrzeć je przez sito. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą dodać do śliwek. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem, goździkami…

Sos z czerwonego wina

Składniki: 1 szkl czerwonego wytrawnego wina 1/3 szkl cukru 5 dag rodzynków 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ½ szkl wody szczypta cynamonu 1 łyżeczka skórki z cytryny Sposób wykonania: Do wina dodać cukier, cynamon oraz skórkę z cytryny. Całość doprowadzić do wrzenia, Wówczas dodać mąkę wymieszaną z wodą. Dokładnie wymieszać. Na koniec wrzucić jeszcze rodzynki i…

Sos karmelowy

Składniki: 1 szkl cukru 1 szkl wody ¼ kostki masła 1 op śmietanki kremowej kilka kropel esencji waniliowej szczypta soli Sposób wykonania: Do rondelka wlać połowę wody, do której wsypać cukier. Gotować na małym ogniu stale mieszając aby powstał syrop. Wówczas wlać resztę wody i nadal gotować do zgęstnienia. Następnie dodać masło, śmietankę, esencję waniliową …

Sos waniliowy Oli

Składniki: 1 szkl mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 żółtka ½ laski wanilii 2 łyżki cukru Sposób wykonania: 2/3 szkl mleka doprowadzić do wrzenia z dodatkiem wanilii. Natomiast resztę mleka wymieszać z mąką i wlać do mleka z wanilią. Całość dokładnie wymieszać i zagotować. Natomiast żółtka utrzeć razem z cukrem i dodać do mleka. Chwilę…