Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sos do ryb

Sos prowansalski

Składniki: ½ szkl oliwy 1 żółtko 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu winnego 1 kieliszka mleka kromka czerstwego chleba sól pieprz Sposób wykonania: Bułkę zalać mlekiem. Gdy namoknie dobrze odcisnąć. Dodać do niej żółtko, czosnek, ocet. Dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Sos z sera owczego

Składniki: 1 łyżeczka masła ½ szkl oleju 10 dag sera owczego 4 łyżki posiekanych orzechów 3 ząbki czosnku kilka listków bazylii szczypta majeranku sól pieprz Sposób wykonania: Obrany czosnek, listki bazylii oraz sól dokładnie zmiksować na gładką masę. Nie przerywając mieszania dodać stopniowo ser, orzechy oraz masło. Na koniec wlać jeszcze olej. Miksować do uzyskania…

Sos maltański

Składniki: 2 pomarańcze 1 cytryna 1 łyżka galaretki porzeczkowej 1/2 szkl porto 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka cukru szczypta suszonego imbiru sól pieprz Sposób wykonania: Wino wymieszać z sokiem z pomarańczy i cytryny. Dodać jeszcze skórkę startą z tych owoców, imbir, sól, miód oraz galaretkę porzeczkową. Całość dokładnie wymieszać. Trzymać kilka minut na małym ogniu.…

Sos pomarańczowy Eweliny

Składniki: 1 pomarańcza 1 łyżka cukru 1 łyżka octu winnego 1 szkl bulionu 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób wykonania: Do octu dodać cukier i na małym ogniu go rozpuścić, wówczas rozprowadzić go bulionem. Następnie dodać skórkę pomarańczową i gotować kilka minut na dużym ogniu. Po tym czasie dodać sok z cytryny i pomarańczy. Jeszcze…

Sos z jabłek z cynamonem

Składniki: 3 jabłka 1 szkl wody 2 łyżki cukru ½ cytryny szczypta cynamonu Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na mniejsze kawałki, które zalać wodą i rozgotować na małym ogniu. Wówczas zdjąć z ognia do ostygnięcia. Dodać cukier, cynamon i sok z cytryny. Dokładnie zmiksować na gładki sos.