Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sos do mięs

Sos berneński

Składniki: 3 żółtka ½ kostki masła 1 cebula 1 kieliszek octu winnego 1 kieliszek wody 1 łyżka posiekanego estragonu 1 listek laurowy sól pieprz cukier Sposób wykonania: Ocet wymieszać z wodą. Dodać listek laurowy, cebulę oraz estragon. Trzymać na małym ogniu aż większość płynu wyparuje. Wówczas całość przecedzić i odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać żółtka…

Paprykowy song

Składniki: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 szkl bulionu warzywnego 2 papryki czerwone 1 kieliszek miodu ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę upiec w piekarniku aż powstanie ciemna skórka, wówczas ją wystawić odczekać trochę i obrać. Pokroić ją na mniejsze kawałki i zmiksować. Następnie an rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić ją…

Sos rokpolowy

Składniki: 1 op serka homogenizowanego ½ szkl śmietany 10 dag sera rokpol pieprz Sposób wykonania: Ser rozgnieść widelcem. Następnie dodać do niego śmietanę oraz serek homogenizowany. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.