Składniki: 1 opakowanie kotletów sojowych a la mielonych Orico jajko koperek przyprawy (sól, pieprz i inne według uznania) bułka tarta do obtaczania oliwa z oliwek opakowanie gotowych placków tortilla kilka plastrów sera żółtego 1 cebula czosnek w ilości według uznania 1 papryka 1 papryczka chili 1 opakowanie pomidorów z puszki mieszanka przypraw do potraw meksykańskich…
Tag: soja
Sosy
Sos boloński po wegetariańsku
by Marta Kania • • 0 Comments
Składniki: 1/3 paczki granulatu sojowego 1 średnia marchewka kartonik zagęszczonego soku pomidorowego cebula 4 ząbki czosnku olej tymianek, sól, pieprz bazylia i oregano – najlepiej świeże i dużo Sposób wykonania: Marchewkę pokrojoną na 2 cm plastry zalewam wodą, solę i zagotowuję. Po 10 minutach dorzucam soję i gotuję do miękkości. Potem wyławiam marchewkę w…
Sojowe
Makaron sojowy z kolorowymi warzywami
by Renata Fima • • 0 Comments
Składniki: 2 czerwone papryki 2 zielone papryki 4 marchewki 100g selera naciowego 2 dymki 2 zielone chili gałązka kolendry 6 łyżek oleju sezamowego 500g mrożonych brokułów 400ml rosołu drobiowego 4 łyżki jasnego sosu sojowego sól, pieprz 200g makaronu sojowego Sposób przyrządzenia: Papryki przekroić na pół, oczyścić z nasion, pokroić w cienkie paski. Marchewki obrać, także…
Sojowe
Tofu z warzywami
by Renata Fima • • 0 Comments
Składniki: 250g tofu 8 łyżek sosu sojowego 4 łyżki sosu słodko kwaśnego ze słoika pęczek dymki 2 papryki czerwone 4 małe marchewki 350g kawałków ananasa z puszki 150g kiełków sojowych 3 łyżki oleju sezamowego 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 3 łyżki keczupu 5 łyżek octu z sherry Sposób przyrządzenia: Tofu pokroić w kostkę i polać marynatą…
Sojowe
Soja z grzybami
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: opakowanie kotletów sojowych 1/2 kg. grzybów cebula olej 1/2 szklanki śmietany 2 ząbki czosnku 2 jajka sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku Przygotowanie Soję ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Grzyby drobno poszatkować. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać grzyby, posolić, skropić wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.…