Składniki:
- steki z mięsa antylopy
- mąka
- sól czosnkowa
- 2 łyżki oleju
- 2 listki laurowe
- 1 łyżka zielonego pieprzu konserwowanego
- 1 szklanka kwaśnej śmietany kremowej
Składniki: 50 dkg filetów z sandacza 2 pomidory 1 pęczek posiekanego drobno szczypiorku 1 łyżka oleju 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać masło i olej, obrumienić na nim z obydwu stron porcje ryby. Na każdej położyć plaster pomidora, lekko…
Składniki: 50 dkg filetów ze szczupaka 1 jajko 1 łyżeczka miodu 1 szklanka mielonych krakersów 1/3 szklanki mąki pszennej olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajko zmoksować z miodem. Filety podzielić na porcję, przyprawić solą i pieprzem. Rybę obtoczyć w mące, następnie w jajku z miodem i mielonych krakersach. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim…
Składniki: 75 dkg obranego pokrojonego w 5 cm kawałki pasternaka 4 łyżeczki oliwy sól, pieprz 1/3 szklanki bulionu 3 łyżki masła 4 łyżeczki tartego chrzanu ½ łyżeczki posiekanej natki pietruszki ½ posiekanego ząbka czosnku 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku Sposób przyrządzenia: Grubsze kawałki pasternaka pokroić wzdłuż na ćwiartki. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pasternak, sól i…
Składniki: 1,5 kg karpia 1 szklanka bułki tartej 2 jaja 3 łyżki mąki 1 łyżka masła 1 łyżka oleju sól Sposób wykonania: karpia pokroić w dzwonka, które oprószyć solą. Następnie obtoczyć je w mące, potem w roztrzepanych jajkach a na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju i maśle aż dzwonka nabiorą złotego koloru.…