Składniki: ½ kg polędwicy wołowej 1/8 litra oleju 1 łyżeczka musztardy 1 żółtko 1 mały naturalny jogurt kilka kropili sosu worcester 2 łyżki soku z cytryny kilka gałązek natki zielonej pietruszki, szczypiorku i bazylii ¼ litra bulionu warzywnego sól, pieprz, cukier do smaku 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Żółtko rozmącić z musztardą, dodać po kilka…
Tag: smażone
Listy
Wołowe zawijane zrazy z warzywami i żółtym serem
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry wołowiny na zrazy 4 plastry surowego boczku czerwona papryka 1 por / biała część / 25 dkg żółtego sera pęczek natki pietruszki 3 łyżki oleju szklanka bulionu warzywnego 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, żółty ser w słupki. Por przekroić wzdłuż,…
Listy
Kotlety z wołowej polędwicy w warzywach
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety z polędwicy wołowej 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 duża cebula 2 marchewki 1 średni seler / korzeń/ olej 2 jabłka 3 dkg masła ¼ szklanki bulionu warzywnego sól, pieprz do smaku szczypta tymianku Sposób przyrządzenia: Oliwę, posiekany czosnek i szczyptę tymianku wymieszać. Kotlety polać marynatą i odstawić na 30 minut,…
Listy
Smażone plastry cukinii
by Alina Brodziak • • 0 Comments
Składniki: 1 cukinia 2 łyżki oleju 1 łyżka ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Cukinie umyć po czym pokroić w grube plastry. Każdy plaster posmarować olejem. Oprószyć solą oraz pieprzem i posypać ziołami prowansalskimi. Smażyć z obu stron na złoto na rozgrzanej patelni.
Listy
Smażone ogórki
by Krystian Walewski • • 0 Comments
Składniki 2 ogórki łyżeczka ziół prowansalskich jajo bułka tarta mąka biały pieprz sól olej do smażenia Sposób wykonania: Ogórki pokroić w plasterki, które posypać ziołami prowansalskimi oraz pieprzem. Następnie oprószyć je mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Po usmażeniu posypać solą.