Składniki: • 50 dag. słoniny. • 25 dag łopatki. • 2 cebule. • pieprz, czosnek. Wykonanie: Słoninę drobno pokroić lub zmielić, podgrzewać w dużym rondlu, wlewając wcześniej szklankę wody. Gdy skwarki będą przeźroczyste dodać pokrojone lub zmielone mięso. Smażyć godzinę. Następnie dodać drobniutko posiekaną cebulę a gdy ta nabierze złotego koloru dodać przyprawy. Przełożyć do…
Tag: smalec
Wieprzowina
Smalec domowy
by marek • • 0 Comments
Wegetariańskie
Smalec wegetarianski
by pejsik • • 6 komentarzy
Skład: słoiczek tłuszczu kokosowego (do kupienia w dobrze zaopatrzonych sklepach ze zdrową żywnością) lub kostka Planty oliwa z oliwek cebula słodkie jabłko majeranek kminek mielony sól Sposób wykonania: Cebulę i jabłko obieramy. Cebulę kroimy drobno i smażymy na oliwie, aż będzie miękka i szklista, dodajemy jabłko starte na tarce na grubych…
Dziczyzna
Żeberka z dzika duszone
by Marian Borkowski • • 0 Comments
Składniki: ok. 1 kg żeberek z dzika, 10 dag smalcu, 1 średnia cebula, łyżka stołowa mąki, 2 duże ząbki czosnku, sól, pieprz mielony. Bejca: pół szklanki octu 10%, dwie i pół szklanki wody, 1 łyżeczka cukru, 5 ziaren ziela angielskiego, 10 ziaren pieprzu czarnego, 2 liście laurowe, 5 ziaren jałowca, 2 średnie cebule. Sposób przyrządzenia:…