Składniki: 25 dkg cienkiej kiełbasy wieprzowej 1 łyżeczka oliwy 1 pokrojona w kostkę cebula 4 obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki 1 puszka wypłukanej czerwonej fasoli konserwowanej 10 dkg listków szpinaku bulion drobiowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kiełbasę pokroić w grube plastry. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać kiełbasę, smażyć aż się przyrumieni, dodać cebulę i smażyć…
Tag: smaczne
Listy
Sandacz
by Ewa Pacia • • 0 Comments
Sandacz to drapieżna ryba słodkowodna. Przyrodni brat okonia którego opisano w poprzednim poście. Dorasta jednak do znacznie większych rozmiarów. Maksymalna waga złowionego dotychczas sandacza to 13 kg i 130 cm długości. Ze względy na walory kulinarne jest hodowany w stawach. Mięso sandacza jest białe, jędrne. Nadaje się do przyrządzania wielu potraw. Znakomicie smakuje zarówno smażone…
Listy
Muffinki z rabarbarem i kruszonką
by Administrator • • 0 Comments
Listy
Pieczona żabnica pachnąca cytryną
by Ola • • 0 Comments
Listy
Kalarepa z czosnkiem, cebulą i jajkami smażona
by Dagmara Syrek • • 0 Comments
Składniki: 2 duże kalarepy obrane i pokrojone w słupki 2 jajka 1 łyżka oleju 2 duże posiekane ząbki czosnku ½ czerwonej cebuli pokrojonej w pół plastry sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka wymieszać z przyprawami. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, mieszając smażyć 1 minutę, dodać pokrojoną w cienkie słupki kalarepę, smażyć kolejne 5…