Składniki: 1 kg rydzów 1 szkl octu winnego 1 cebula kilka ziarenek białego pieprzu 2 łyżeczki soli Sposób wykonania; Cebulę pokroić w krążki, rydze na mniejsze kawałki. Całość podlać odrobiną wody i doprawić do smaku solą. Całość dusić na małym ogniu około 15 minut. Po tym czasie dodać ocet winny i dusić kolejne 2 minuty.…
Tag: smaczne
Listy
Kwas buraczany
by Roksana Radzik • • 0 Comments
Składniki: 1 kg buraków 1 listek laurowy kawałek razowego chleba Sposób wykonania: Buraki umyć po czym pokroić w plastry. Zalać je wodą aby wszystkie były przykryte. Dodać listek laurowy oraz kawałek razowego chleba. Odstawić na bok na 4 dni w temperaturze pokojowej. Po tym czasie zdjąć pleśń a kwas rozlać do butelek.
Listy
Krewetki w piwie
by Joanna Papiernik • • 0 Comments
Składniki: ½ kg krewetek 1 szkl jasnego piwa ½ szkl maki pszennej ½ szkl mąki kukurydzianej 1 jajko sól pieprz ½ szkl oleju Sposób wykonania: Jajka roztrzepać po czym dodać do niego piwo oraz obie mąki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie zanurzać w…
Listy
Szaszłyki z węgorza
by Edward Molski • • 0 Comments
Składniki: 80 dag węgorza 4 kromki chleba sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczonego węgorza pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą. Następnie cebulę pokroić na plastry a chleb w kostkę. Nabijać na przemian na patyczki od szaszłyków. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut.
-300x199.jpg)
.jpg)