Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: smaczne

Rybne kostki na ostro tymiankiem pachnące

Składniki: 4 kostki rybne 2-3 łyżki musztardy 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki oleju sól, majeranek, tymianek 4 łyżki  majonezu łyżeczka curry cytryna 2 pomidory jajko Sposób przyrządzenia: Kostki rybne rozmrozić. Rozmącić jajko, wymieszać z bułką tartą i musztardą. Pastę przyprawić solą, majerankiem, tymiankiem do smaku. Posmarować olejem małą blaszkę, ułożyć kostki rybne posmarować wierzch…

Orzechy pekan glazurowane

Składniki: 50 dkg połówek orzechów pekan 1 białko 1 łyżka wody 1 szklanka białego cukru ¾ łyżeczki soli ½ łyżeczki cynamonu Sposób przyrządzenia: Białko zmiksować z wodą na pianę, dodać do orzechów, dokładnie wymieszać. W osobnej misce wymieszać cukier, sól i cynamon. Małymi porcjami dodawać do miski z cukrem i dodatkami wcześniej przygotowane orzechy, mieszać…

Różyczki brokuł z czosnkiem i pistacjami

Składniki: 1 kg różyczek ze świeżych brokuł 1/3 szklanki masła 1 łyżeczka brązowego cukru 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki octu 2 posiekane ząbki czosnku ¼ łyżeczki mielonego pieprzu 1/3 szklanki posiekanych orzechów pistacjowych Sposób przyrządzenia: W małym rondlu rozpuścić masło, dodać cukier, sos sojowy, ocet i czosnek. Doprowadzić do wrzenia, dodać orzechy, wymieszać, odstawić…

Chipsy z cukinii

Składniki: 2 średniej wielkości młode cukinie ½ szklanki tartej bułki pieprz mielony do smaku 2 łyżki tartego parmezanu 2 białka Sposób przyrządzenia: Cukinie umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 5 mm. Bułkę wymieszać z pieprzem i parmezanem. Białka lekko ubić mikserem. Plastry cukinii moczyć w białku i panierować w przygotowanej mieszance. Piec z…