Składniki:
-
- 70 dkg piersi z indyka
- 40 dkg małych pieczarek
- 2 brzoskwinie
- 25 dkg koktajlowych pomidorków
- 1 cytryna
- 1 pomarańcza
- 1/3 szklanki oliwy
- sól, pieprz
- łyżka listków melisy
Składniki: 4 udka z kurczaka 2 małe tuszki z kurczaka/ po 1,20 kg/ ½ szklanki oleju 4 ząbki czosnku ½ pęczka świeżego rozmarynu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jedną tuszkę podzielić na pół, drugą na ćwiartki. Wszystkie części kurczaka umyć, osuszyć. Ząbki czosnku pokroić w cienkie płatki. Listki rozmarynu posiekać. Olej wlać do miseczki,…
Składniki: 4 dojrzałe pomidory 4 łyżki oliwy 5 rozgniecionych ząbków czosnku tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Pomidory przekroić wzdłuż na połowę, wykroić zdrewniałe końcówki szypułek. Rozgnieciony w prasce czosnek wymieszać z oliwą. Pomidory ułożyć na aluminiowej tacce do grillowanie, polać oliwą z czosnkiem, posypać serem i posiekanym koperkiem. Piec na średnio nagrzanym grillu aż ser się…
Składniki: przekrojone, pozbawione pestek śliwy i brzoskwinie Glazura: 3 łyżki koniaku 2 łyżki masła 2 szklanki brązowego cukru sok z 2 cytryn ½ szklanka wody Sposób przyrządzenia: W rondlu wodę wymieszać z koniakiem, doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę. Dodać masło, cukier, sok z cytryny gotować kolejne 5 minut, odstawić z ognia. Do rondla włożyć…
Składniki: cykoria oliwa sól, pieprz mielony Sposób przyrządzenia: Oczyszczone cykorie przekroić wzdłuż na 2 połowy. Zrosić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Piec na średnio gorącym grillu zaczynając od strony przecięcia. Gdy lekko się zezłoci obrócić i opiec z drugiej strony.