Składniki: 1 op. makaronu spaghetti brokuł garść szpinaku pęczek koperku filet z piersi kurczaka łyżka śmietany serek topiony sól pieprz kostka rosołowa tłuszcz Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Szpinak również ugotować po czym go odsączyć dodać śmietanę oraz serek topiony…
Tag: smaczne przepis
Makarony
Makaron z serem i pieczarkami
by Brygida Zdun • • 0 Comments
Składniki: 300 g makaronu świderki 250 g sera pleśniowego 250 ml śmietany 600 g pieczarek 2 łyżki mąki 40 g masła 2 cebule pieprz vegeta Sposób wykonania: Makaron ugotować wedut opisu na opakowaniu. W między czasie posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki podsmażyć na rozgrzanym maśle. Doprawić do smaku i dodać pokrojony ser. Podlać całość odrobiną…
Makarony
Makaron rurki z melonem i migdałami
by Donata Koźmińska • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg makaronu rurki 1/3 melona kantalupa 1/3 szklanki posiekanych płatków migdałowych 2 łyżki masła cukier i cynamon do smaku – opcjonalnie Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Z połowy melona usunąć nasiona, obrać ze skóry, miąższ pokroić w drobną kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać migdały i…
Makarony
Nadziewane pyzy staropolskie
by Danuta Dziubak • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ziemniaków mąka ziemniaczana 50 dag kiszonej kapusty 2 jajka 20 dag pieczarek cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym je odcedzić i stłuc tłuczkiem. Dodać mąką w proporcji 3:1 potem wbić jajka i dodać szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać. Następnie kapustę zalać wodą i ugotować po czym ją…
Makarony
Makaron z boczkiem i pieczarkami
by Maria Szukała • • 0 Comments
Składniki: 500 g makaronu wstążki 250 g surowego boczku por 400 g pieczarek 3 łyżki parmezanu kwaśna śmietana natka pietruszki Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie boczek pokrojony w kostkę przesmażyć, wówczas dodać pokrojone pieczarki i pora. Trzymać na ogniu do miękkości. Wówczas dodać śmietanę , wymieszać i nadal dusić…