Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: smaczne przepis

Makaron z mielonym i krewetkami

Składniki: 3 grzyby mu-err 300 g makaronu ryżowego ½ pęczka młodej cebulki 1 ząbek czosnku 3 łyżki oleju 250 g mielonego mięsa 200 ml bulionu 150 g ugotowanych krewetek 4 łyżki sosu ostrygowego 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka  cukru sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oraz z posiekanym czosnkiem przesmażyć na rozgrzanym oleju. W trackie…

Muszle napełnione farszem z botwiny

Składniki: makaron- duże muszle 500 g botwiny 1 pęczek cebulki 2 ząbki czosnku pieprz gałka muszkatołowa 250 g sera owczego Sposób wykonania: Botwinę gotować około 3 minut w osolonej wodzie po czym ja odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie dodać do niej posiekany czosnek i cebule. Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz  gałką…

Makaron z dynią i szpinakiem

Składniki: 600 g dyni 100 g szpinaku 250 g makaronu ryżowego 4 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki miodu 8 łyżek sosu sojowego 2 łyżki sezamu Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie dynie pokroić w kostkę, którą przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać sos sojowy oraz miód. Całość dokładnie wymieszać i…

Wstążki z gotowanymi jabłkami

Składniki: 500 g jabłek 3 łyżki cukru skórka starta z 1 cytryny 300 g makaronu  wstążki Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na cząstki, które zalać 250 ml wody. Dodać jeszcze  cukier oraz skórkę z cytryny. Gotować do miękkość, uważając aby się nie rozpadły. W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu. Na koniec odcedzić…

Wermiszel ryżowy z warzywami

Składniki: 250 g wermiszelu ryżowego 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 6 liści kolendry 4 łyżki oleju roślinnego 4 łyżki sosu rybnego 2 łyżki miodu 2 łyżki białego octu ryżowego Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie paprykę pokroić w kostkę a kolendre posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy…