Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z dynią i szpinakiem

Składniki:

  • 600 g dyni
  • 100 g szpinaku
  • 250 g makaronu ryżowego
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżki miodu
  • 8 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki sezamu

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie dynie pokroić w kostkę, którą przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać sos sojowy oraz miód.
    Całość dokładnie wymieszać i nadal gotować do zgęstnienia.
    Wówczas dodać szpinak i ugotowany makaron.
    Delikatnie wymieszać i dusić kilka minut aby szpinak zmiękł.
    Przed podaniem posypać sezamem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *