Składniki: 4 płaty śledzia 4 cebule 4 ogórki kwaszone 4 papryki(każda innego koloru) pieprz 4 łyżki majonezu Sposób wykonania: Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, cebulę posiekać, ogórki pokroić w plasterki a papryki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać majonezem id oprawić do smaku pieprzem.
Tag: śledzie
Śledzie
Śledzie z grzybami
by Kaja Szczepańczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg śledzi 5 cebul 15 grzybów suszonych ketchup koncentrat pomidorowy majeranek vegeta ziele angielskie liść laurowy olej pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i ugotować. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać odcedzone grzyby, koncentrat, ketchup oraz 10 ziaren ziela angielskiego oraz kilka listków laurowych. Całość wymieszać i doprawić…
Ryby
Śledziowa sałatka z ziemniakami w majonezie
by Iza Janda • • 0 Comments
Składniki: 6 ziemniaków 4 filety śledziowe w oleju 2 średnie cebule 1 szklanka majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach, wystudzić, pokroić w kosteczkę. Śledzie osączyć z nadmiaru oleju, pokroić w kostkę. Cebulę poobierać pokroić w kostkę. W szklanej misie wymieszać wszystkie składniki z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem do…
Sałatki
Sałatka śledziowa z groszkiem
by Grażyna Matuła • • 0 Comments
Składniki: ½ kg śledzi jajka 1 puszka groszku 3 kiszone ogórki 1 cebula majonez Sposób wykonania: Namoczone śledzie pokroić na kawałki. Następnie jajka ugotowane na twardo pokroić w cząstki, cebulę w krążki a ogórki w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając majonez. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Ryby
Tatar śledziowy
by Urszula Gomułka • • 0 Comments
Składniki: 50 dag śledzi 3 jajka ogórek kiszony 2 cebule 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka musztardy łyżka cukru 2 łyżki oleju mielona ostra papryka natka pietruszki szczypiorek pieprz Sposób wykonania: Cebule posiekać i posypać cukrem po czym odstawić na bok do puszczenia soku, wówczas go odcedzić i dodać posiekaną natkę pietruszki oraz szczypiorek. Następnie wrzucić…