Składniki: 4-5 łyżek słodkiej musztardy 1 łyżka cukru 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka oleju 1 łyżka majonezu 1 łyżka wody pieprz Sposób wykonania; Śledzie pokroić na duże kawałki. Następnie słodką i ostrą musztardę wymieszać ze sobą. Dodać jeszcze cukier, olej, majonez oraz łyżkę wody. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem.
Tag: śledzie
Listy
Śmietana z chrzanem i jabłkiem do śledzi
by Aldona • • 0 Comments
Składniki: 300 g śmietany 22% cebula 2 winne jabłka tarty chrzan ze słoiczka pieprz sól sok z cytryny Sposób wykonania: Cebulę posiekać a obrane jabłko zetrzeć na tarce. Dodać je do śmietany razem z chrzanem. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Korzenno-winna marynata do śledzia
by Agata Musiał • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl czerwonego wina ½ czerwonego octu winnego 30-40 g brązowego cukru 3-4 goździki kawałek cynamonu 2-3 kardamony kilka ziarenek czarnego pieprzu skórka pomarańczy czerwona cebula Sposób wykonania; Do wina wlać ocet i wrzucić wszytskie przyprawy. Wówczas gotować około 5 minut na małym ogniu. Po tym czasie wrzucić jeszcze cebulę pokrojoną w krążki. Trzymać…
Listy
Śledź marynowany w winie
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 4 płaty śledzia w kawałkach 1 szkl czerwonego wina ½ czerwonego octu winnego 30-40 g brązowego cukru 3-4 goździki kawałek cynamonu 2-3 kardamony kilka ziarenek czarnego pieprzu skórka pomarańczy czerwona cebula Sposób wykonania; Do wina wlać ocet i wrzucić wszytskie przyprawy. Wówczas gotować około 5 minut na małym ogniu. Po tym czasie wrzucić jeszcze…
Listy
Śledzie z cebulką i jabłkiem w śmietanie
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 3-4 płaty śledziowe pokrojone w kawałki 300 g śmietany 22% cebula 2 winne jabłka tarty chrzan ze słoiczka pieprz, sól, sok z cytryny Sposób wykonania: Do śmietany dodać starte na tarce jabłka, posiekaną cebulę oraz chrzan. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Śledzie pokroić na duże kawałki i zalać śmietaną.…