Składniki: 5 dag suszonych jabłek 2 łyżki skórki z pomarańczy 2 łyżki skórki z cytryny 4 saszetki herbaty malinowej miód Przygotowanie: Herbatę z malin zalewamy przegotowaną wodą. Następnie dorzucamy do niej skórkę z cytryny, pomarańczy i suszone jabłka. Po 5 minutach rozlewamy do filiżanek i słodzimy miodem. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Tag: skorka z pomarańczy
Listy
Naleśniki z rumem i skórką pomarańczową
by Lidia Nagórka • • 0 Comments
Listy
Deser o smaku pomarańczy
by Krystyna Fedorczyk • • 0 Comments
Składniki: sok z 1 pomarańczy łyżeczka skórki z pomarańczy 4 jajka ¾ szkl. cukru pudru ¼ szkl. tartej bułki masło do formy słodka śmietanka łyżeczka cukru pudru Sposób wykonania: ¼ szkl. cukru i białka ubić na sztywną pianę. Natomiast resztę cukru utrzeć razem z żółtkami po czym nie przerywając ucierania dodając stopniowo sok oraz skórkę…
Marynaty
Marynata pomarańczowa do kurczaka
by Jadwiga Małyska • • 0 Comments
Składniki: sok i starta skórka z 1 pomarańczy 2 łyżki soku z cytryny 7 łyżek oleju chi lii Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku chi lii. Marynata idealna do kurczaka smażonego na grillu.
Wódka
Wódka pomarańczówka
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: skórka z połowy pomarańczy 1 litr wódki 45% 2 łyżeczki cukru od herbaty Sposób przyrządzenia: Obraną i pokrojoną skórkę z pomarańczy zalać wódką, dodać cukier, który należy rozpuścić przez wstrząsanie naczyniem. Pozostawić na 3-4 dni po czym przelać przez filtr do kawy. Czystą wódkę wlać do butelek.