Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: składniki

Sałatka z kalafiora i rodzynek

Składniki: 2 op mrożonego kalafiora 1 puszka kukurydzy mały słoiczek majonezu 20 dag rodzynków sól pieprz Sposób wykonania: Kalafiora ugotować w osolonej wodzie po czym go odcedzić. Następnie kukurydze odsączyć z zalewy i dodać ja do kalafiora. Wsypać jeszcze rodzynki i zalać całość majonezem. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Sos grzybowy do ryb

Składniki: 5 dag suszonych grzybów cebulka łyzka masła 2 łyżki mąki 2 łyżki wkasnej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalac woda i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie dodać posiekaną cebulę oraz szczypte soli. Gotować na małym ogniu pod pryzkryciem do miękkości grzybów. Wówczas grzyby pokroić na mniejsze kawałki. A na maśle przesmazyć…

Sałatka z kiszonej kapusty z mandarynką

Składniki: 25 dag kiszonej kapusty marchewka 2 pomarańcze łyżeczka posiekanych orzechów włoskich cebula sok z ½ cytryny 3 łyżki oleju ½ łyżeczki estragonu Sposób wykonania: Do kiszonej kapusty dodać obraną marchewkę startą na tarce i obrane mandarynki podzielić na cząstki. Dodać jeszcze posiekane orzechy i cebulę pokrojoną w krążki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie…

Sałatka śledziowa z ogórkiem i serem

Składniki: 80 dag śledzi matiasów 20 dag ogórków konserwowych 10 dag żółtego sera 20 dag cebuli 40 dag pieczarek konserwowych majonez sól, pieprz, koperek sok z cytryny Sposób wykonania: Namoczone w wodzie śledzie pokroić w kostkę. Następnie ogórki i ser pokroić w drobną kostkę. Natomiast cebule pokroić w krążki a pieczarki na plasterki. Wszystkie składniki…