Składniki: 25 dag wędzonego łososia 35 dag pieczarek sok z 2 cytryn 1 duży pęczek koperku czarny pieprz Sposób wykonania: Łososia pokroić w paseczki. Następnie pieczarki pokroić w plasterki a koperek posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Skropić je sokiem z cytryny. Doprawić do smaku pieprzem.
Tag: składniki
Listy
Miodowe łamańce z makiem
by Alina Siwik • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka miodu 1 szklanka maku 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka oleju Sposób wykonania: Do rondelka wlać miód i go rozpuścić na małym ogniu. Wówczas dodać do niego mak oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu aż całość się zarumieni. Powstałą masę rozsmarować na blasze posmarowanej olejem. Odstawić do zastygnięcia. Następnie zastygnięty…
Listy
Kołduny z farszem z baraniny
by Jola Ignatowicz • • 0 Comments
Składniki: 50 dag baraniny 1,5 l bulionu wołowego (może być z kostki) majeranek sól, pieprz 25 dag mąki łyżka oleju szczypta soli Sposób wykonania: Mięso zemleć w maszynce po czym doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Następnie mąkę wymieszać z olejem oraz wodą i zagniatać aż powstanie gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować i szklanką wyciąć…
Listy
Szpinak z ogórkami i dymką
by Magda Sulej • • 0 Comments
Składniki: 400 g szpinaku 2 pęczki dymki 400 g długich ogórków 400 ml jogurtu naturalnego 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich sól Sposób wykonania: Szpinak sparzyć wrzątkiem. Następnie dymkę posiekać a obrane ogórki pokroić na plasterki i dodać do szpinaków. Całość polać jogurtem i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą.
Listy
Pomidory przykryte fetą
by Kamil Łukaszczyk • • 0 Comments
Składniki: 600 g pomidorów 2 łyżki oleju 150 g startej fety 3 – 4 ząbki czosnku 1 łyżka octu winnego 2 łyżki wody 1/2 wiązki natki pietruszki sól Sposób wykonania: Pomidory pokroić na cząstki. Następnie olej wymieszać z octem, wodą i posiekaną natką pietruszki i skropić pomidory. Doprawić do smaku solą oraz posiekanym czosnkiem. Na…