Składniki: kilka suszonych grzybów 2-3 cebule 2-3 ogórki konserwowe olej łyżka octu winnego natka pietruszki sól pieprz cukier Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samwej wodzie w której się moczyły po czym je ocedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę posiekać i dodac do grzybów. Wrzucić jeszcze…
Tag: składniki
Listy
Sałatka ziemniaczana z soją
by Agata Pasich • • 0 Comments
Składniki: 40 dag ziemniaków 1 czerwona cebula 25 dag kiełków soi 1/2 łyżeczki kminku sól Sos: 1 łyżka musztardy 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mleka skondensowanego 6 łyżek jogurtu naturalnego Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w mundurkach po czym je obrać i pokroić w kostkę. Następnie cebulę pokroić w krążki…
Listy
Sałata z rzodkiewką i kalarepą
by Patrycja Wypasek • • 0 Comments
Składniki: pół główki sałaty 6 rzodkiewek młoda kalarepka sól 4 łyżki śmietany pieprz garść rzeżuchy pieprz Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Następnie rzodkiewki pokroić w plasterki a obraną kalarepę zetrzeć na tarce. Dodać śmietanę i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec posypać posiekaną rzeżuchą.
Listy
Sos sałatkowy Ali
by Alicja • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka musztardy 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mleka skondensowanego 6 łyżek jogurtu naturalnego Sposób wykonania: Jogurt wymieszać z mlekiem skondensowanym oraz musztardą. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz imbirem.
Listy
Karp smażony z chrzanem
by Weronika Bugaj • • 0 Comments
Składniki: 2 karpie 1 szklanka kefiru mąka bułka tarta pół łyżeczki papryki jajko łyżka soku z cytryny korzeń chrzanu sól pieprz olej Sposób wykonania; Oczyszczone karpie pokroić w dzwonka, które zalać kefirem. W między czasie jajko roztrzepać razem z papryką, solą, pieprzem. Następnie ryby odsączyć z kefiry i obtoczyć je w mące po czym obtoczyć…