Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: składniki

Sałatka z kalarepki z orzechami

Składniki: 2 kalarepki 100 g łuskanych orzechów włoskich 4 łyzki posiekanej natki pietruszki, lubczyku i estragonu ½ szkl majonezu 3 łyżki jogurtu 4 ząbki czosnku sok z cytryny sól Sposób wykonania: Obrane kalarepki zetrzeć na tarce. Następnie jogurt wymieszać z posiekaną zieleniną i posiekanym czosnkiem. Doprawić do smku sokiem z cytryny oraz solą. Sosem polać…

Sałatka śledziowa z ziemniakami i fasolą Patryka

Składniki: •    2 śledzie •    2 ziemniaki •    ½ puszki fasoli •    2 ksizone ogórki •    1 jabłko •    1 cebula •    3 łyżki majonezu •    śliwki marynowane Sposób wykonania: Śledzie pokroić w duża kostkę. Ziemniaki ugoować w mundurkach po czym je odcedzić, obrać i również pokroić w kostkę. Następnie fasolke odsaczyć z zalewy, ogórki…

Sos śmietanowy do karpia

Składniki: 20 g masła 20 g mąki ½ szkl bulionu 120 g śmietany ½ szkl białego wytrawnego wina natka pietruszki sól Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić ją bulionem. Wówczas wlać jeszcze śmietanę oraz wino. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Na sam koniec dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki.

Sałatka z fasoli i cebulki konserwowej

Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej 1 słoik cebulki konserwowej 15 dag sera żółtego 1 słoik selera konserwowego 2 ząbki czosnku sól pieprz śmietana Sposób wykonania: Fasolkę, seler i cebulkę odsączyć z zalewy. Polać śmietaną i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem. Na koniec posypać startym serem.