Składniki: 2 kalarepki 100 g łuskanych orzechów włoskich 4 łyzki posiekanej natki pietruszki, lubczyku i estragonu ½ szkl majonezu 3 łyżki jogurtu 4 ząbki czosnku sok z cytryny sól Sposób wykonania: Obrane kalarepki zetrzeć na tarce. Następnie jogurt wymieszać z posiekaną zieleniną i posiekanym czosnkiem. Doprawić do smku sokiem z cytryny oraz solą. Sosem polać…
Tag: składniki
Listy
Cebula w sosie ze szczypiorkiem
by Andżelika Jagieła • • 0 Comments
Składniki: 200 g cebuli łyżka oliwy z oliwek łyżka soku z cytryny sól 2/3 szkl jogurtu szczypiorek Sposób wykonania: Cebulę pokroić w krązki. Następnie jogurt wymieszać z oliwą oraz sokiem z cytryny. Doprawić do smku solą i polać krążki cebuli. Na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.
Listy
Sałatka śledziowa z ziemniakami i fasolą Patryka
by Patryk Chabowski • • 0 Comments
Składniki: • 2 śledzie • 2 ziemniaki • ½ puszki fasoli • 2 ksizone ogórki • 1 jabłko • 1 cebula • 3 łyżki majonezu • śliwki marynowane Sposób wykonania: Śledzie pokroić w duża kostkę. Ziemniaki ugoować w mundurkach po czym je odcedzić, obrać i również pokroić w kostkę. Następnie fasolke odsaczyć z zalewy, ogórki…
Listy
Sos śmietanowy do karpia
by Paulina Brzózka • • 0 Comments
Składniki: 20 g masła 20 g mąki ½ szkl bulionu 120 g śmietany ½ szkl białego wytrawnego wina natka pietruszki sól Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić ją bulionem. Wówczas wlać jeszcze śmietanę oraz wino. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Na sam koniec dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki.
Listy
Sałatka z fasoli i cebulki konserwowej
by Kamila Bogacka • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej 1 słoik cebulki konserwowej 15 dag sera żółtego 1 słoik selera konserwowego 2 ząbki czosnku sól pieprz śmietana Sposób wykonania: Fasolkę, seler i cebulkę odsączyć z zalewy. Polać śmietaną i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem. Na koniec posypać startym serem.