Składniki: 4 czerstwe bułeczki 50 g rodzynków 200 g twarożku 2 jajka 300 ml śmietanki 3 łyżki cukru 1 łyzka masła Sposób wykonania; Bułki pokroić na kromki, twarożek rozdrobnić widelcem a rodzynki sparzyć wrzątkiem. Następnie w naczyniu żaroodpronym układać warstawmai bułki, twarożek i rodzynki. Natomiast jajka roztrzepać z maślanką oraz cukrem i polać wierzch zapiekanki.…
Tag: składniki
Listy
Sos orzechowy do deserów
by Mateusz Rawski • • 0 Comments
Listy
Sos porzeczkowy do deserów
by Lidia Rosół • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki galaretki porzeczkowej 150 ml kwaśnej śmieatny 2 łyżeczki likieru porzeczkowego 1 łyżeczka soku z cytryny sól Sposób wykonania; Galaretkę przesypać do rondleka i lekko podgrzać aby się rozpuściła, wówczas dodać do niej śmietanę i dokałdnie wymieszać. Dodać jeszcze likier porzeczkowy, ponownie wymieszać. Na koniec dorpawić do smku solą oraz sokiem z cytryny.
Listy
Koktajl bananowy z cynamonem
by Kornelia Pastuszak • • 0 Comments
Składniki: 600 ml mleka 5 bananów ½ łyżeczki kakao łyżka cukru pudur ½ łyzeczki cynmonu białko Sposób wykonania: Do mleka dodać obrane bannay pokrojone na kawałki. Dodac jeszcze kakao, cukier puder, białko i cynamon. Całość dokałdnie zmiksować na gładki koktajl.
Listy
Napój pomarańczowy na winie
by Paweł Ilnicki • • 0 Comments
Składniki: 4 pomarańcze butelka białego wina półsłodkiego kostki lodu Sposób wykonania: Z pomarańczy wycisnąć sok. Następnie dodać do niego wino. Całosc dokałdnie wymieszać i przelać do dzbanka. Na koniec wrzucić kostki lodu.