Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: składniki

Zapiekanka z twarogu i rodzynek

Składniki: 4 czerstwe bułeczki 50 g rodzynków 200 g twarożku 2 jajka 300 ml śmietanki 3 łyżki cukru 1 łyzka masła Sposób wykonania; Bułki pokroić na kromki, twarożek rozdrobnić widelcem a rodzynki sparzyć wrzątkiem. Następnie w naczyniu żaroodpronym układać warstawmai bułki, twarożek i rodzynki. Natomiast jajka roztrzepać z maślanką oraz cukrem i polać wierzch zapiekanki.…

Sos porzeczkowy do deserów

Składniki: 2 łyżki galaretki porzeczkowej 150 ml kwaśnej śmieatny 2 łyżeczki likieru porzeczkowego 1 łyżeczka soku z cytryny sól Sposób wykonania; Galaretkę przesypać do rondleka i lekko podgrzać aby się rozpuściła, wówczas dodać do niej śmietanę i dokałdnie wymieszać. Dodać jeszcze likier porzeczkowy, ponownie wymieszać. Na koniec dorpawić do smku solą oraz sokiem z cytryny.