Składniki: 500 g czerwonej kapusty 2 jabłka 1 cebula 1 cytryna natka pietrsuzki 2 łyżki oliwy sól cukier Sposób wykonania; Kapustę poszatkować. Następnie obrane jabłka zetrzeć na tarce, po czym skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Pokroić jeszcze cebulę w krążki i całośc wymieszać. Skropić oliwą i dorpawić do smku solą oraz cukrem.…
Tag: składniki
Listy
Sałata z kukurydzą w majonezie
by Dagmara Wypasek • • 0 Comments
Składniki: 2 główki sałaty cebula 2 ogórki 4 pomidory puszka kukurydzy słoiczek majonezu 2 szkl śmietany 6 ząbków czosnku sok z 1 cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Umytą sałatę porwać na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w krążki, ogórki na plasterki a pomidory w kostkę. Odsączyć jeszcze kukurydzę z zalewy i całośc polać majonezem wymieszanym ze…
Listy
Sałatka ziemniaczana z jajem
by Kornelia Wilk • • 0 Comments
Składniki: 6 ziemniaków 3 jajka 2 jabłka 4 łyżki soku z cytryny 5 orzechów włoskich 2 łyżki śmietany kilka gałązek koperku sól pieprz Sposób wykonania; Ziemniaki ugotować w mundurkach po czym je odcedzić, obrać i pokroić w kostkę. W między czasie ugotować jajka na twardo, które również pokroić w kostkę. Obrane jabłka zetrzeć na tarce…
Listy
Sałatka z marchewki, ogórka i papryki
by Weronika • • 0 Comments
Składniki: marchew ½ czerwonej papryki ½ ogórka kilka gałązek kopru sól chili szczypta imbiru 2 ząbki czosnku łyżka oliwy z oliwek Sposób wykonania: Obraną marchew pokroić w plasterki, paprykę w paski a ogórka w kostkę. Następnie skropić oliwą i dorpawić do smku solą, chili, posiekanym czosnkiem i imbirem. Dokładnie wymieszać i udekorować koperkiem.
Listy
Koktajl lodowo-truskawkowy
by Agata Maślak • • 0 Comments
Składniki: 1 kg truskawek cukier 300 g lodów 1 szkl gazowanej wody minerlanej Sposób wykonania; Truskawki opłukać po czym dodać do nich lody i całość dokałdnie zmiksować. Doprawić do smaku cukrem. Przelać do szklanek i uzupełnić gazowaną wodą minerlaną.