Składniki:
- 50 g rukoli
- 1 pomidor
- 160 g chudego twarogu
- 1 łyżka bazylii
- sól
- pieprz
Składniki 15 dag filetów śledziowych 1 puszka białej fasoli 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 cebule 2 ogórki kiszone 1/2 szklanki majonezu 2 łyżki ketchupu łagodnego 2 łyżki natki pietruszki Sposób wykonania: Śledzie pokroić w dużą kostkę. Następnie fasolę odsączyć z zalewy i dodać do śledzi. Cebulę pokroić w krążki, ogórki w plasterki a ziemniaki…
Składniki: 1 puszka tuńczyka w oliwie 1 puszka kukurydzy 2 czerwone papryki 2 jaja na twardo majonez Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Następnie kukurydze odsączyć z zalewy. Natomiast papryki pokroić w paski a jajko na cząstki. Polać całość majonezem i dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 6 surowych filetów śledziowych 2 szklanki mleka 2 białe cebule 5 dag suszonych prawdziwków 1 łyżka masła 1/2 szklanki miodu 1/2 szklanki sparzonych orzechów laskowych pieprz sól Sposób wykonania: Śledzie zalać mlekiem i odstawić na całą nic. Następnego dnia na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę pokrojoną w krążki. Dodać do niej miód oraz grzyby. Całość…