Składniki:
- 40dag.żeberek
- 1/4 szkl. grochu łuskanego
- 1 cebula
- 1 liść laurowy
- 1 ziele angielskie
- 1/2 kg. ziemniaków
- 2 marchewki
- łyżka majeranku
- sól
- pieprz
- 15 dag. boczku wędzonego
Składniki: 2/3 kubka topionki 2 kubki wody ¾ szkl. cukru szczypta soli 1 szkl. mleka kokosowego Sposób wykonania: Topionkę zalać ciepłą woda i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie zagotować 2 szklanki wody, wówczas dodać mleko kokosowe oraz topione. Dokładnie wymieszać i gotować około 10 minut.
Składniki: 1 kg ziemniaków 1 cebula 3 pory 60g masła 2l bulionu warzywnego 250 ml kremówki 150g mrożonego groszku 3 trójkąciki topionego serka śmietankowego sól, pieprz, curry 3 surowe filety z łososia Sposób przyrządzenia: Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pory umyć, dwa pokroić w spore kawałki. Rozgrzać masło i podsmażyć na…
Składniki: mięso wołowe lub wieprzowe (nie duży kawałek) 2 pęczki świeżego koperku marchewka pietruszka natka pietruszki seler (mały kawałeczek) łyżka mąki śmietanka przyprawa do zup Sposób przygotowania: Mięso płukały. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą trochę więcej ponad to jak zapłynęło. Kiedy się zagotuje zbieramy "piany" i dodajemy przyprawę do zup. Następnie dodajemy posiekany koperek,…