Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: składniki na zupę

Rosół po beskidzku

Składniki: 1 kg ziemniaków Skrzydło z indyka Włoszczyzna (marchew, pietruszka +nać, seler i  por) 1 średnia cebula Świeży Lubczyk Vegeta Pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, umyć, przekroić na połówki i ugotować w oddzielnym garnku w lekko osolonej wodzie. Do garnka na rosół wrzucić skrzydło z indyka (najpierw przekroić je na zgięciu) i doprawiwszy łyżeczką Vegety…

Zupa ze szpinakiem

Składniki: 1,5 litra rosołu 1 cebula sól 25 dag. szpinaku 1 szklanka kremówki 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 2 łyżki mąki1 i 2 pomidory pieprz 1 papryczka chilli Sposób przyrządzenia: Cebulę i czosnek posiekać. Papryczkę chilli oczyścić z nasion i drobno pokroić. Szpinak umyć. Rosół zagotować. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek. Dodać…

Kartoflanka po beskidzku

Składniki: 1 kg ziemniaków 4 plastry boczku wędzonego Sól Nać pietruszki lub koperek Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na najmniejszych oczkach tarki, bądź ścieramy w robocie (polecam szczególnie tę wersję wydarzeń) na konsystencję jak na placki ziemniaczane. Następnie przez pieluchę tetrową odciskamy bardzo dokładnie sam miąższ ziemniaczany (pod pieluchę podstawiamy miskę i zbieramy…