Składniki:
- 15 dag białej fasoli
- 2 marchewki
- 2 pory
- 15 dag fasolki szparagowej
- 1 cukinia
- 5 pomidorów
- 5 dag makaronu
- sól
- pieprz
Składniki: 1 litr bulionu warzywnego ½ kg filetów z mintaja 1 cebula 2 puszki pomidorów 4 ziemniaki 1 łyżka margaryny 2 płaskie łyżki mąki ½ szklanki smietany18% pęczek zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać i pokroić, podsmażyć na margarynie. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę, sparzone i obrane pomidory pokroić w ósemki. Warzywa…
Składniki: 25 dkg kości na zupę 1 marchewka 1 pietruszka seler biała część 1 duży seler 3 dkg masła 1 szklanka śmietany 2 dkg mąki sól Sposób przyrządzenia: W rondlu ugotować kości i włoszczyznę doprawić solą do smaku, odcedzić. Opłukany seler oczyścić, zetrzeć na tarce, ugotować w małej ilości wody z masłem na dużym ogniu. …
Składniki: