Składniki: 1 kg rydzów 1 szkl oliwy z oliwek Sposób wykonania: Oliwę z oliwek wlać do garnka i włożyć do niej grzyby. Dusić na małym ogniu do momentu, aż oliwa stenie się przejrzysta. Wówczas przełożyć grzyby do słoików i polać je sosem duszenia. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut.
Tag: skałdniki
Listy
Dorsz w ziołowym kremie
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z dorsza 1 marchewka 1 por/ biała część/ 1 średnia cebula sok z 1 cytryny olej mąka 1 szklanka śmietany 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka posiekanej natki koperku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i odstawić na 15 minut.…
Listy
Napój pomarańczowy z grenadyną
by Magda Grochal • • 0 Comments
Składniki: 80 ml soku z marakui 80 ml soku z pomarańczy 1 żółtko jajka 5 ml grenadyny kostki lodu wisienka koktajlowa Sposób wykonania: Do shakera wlać soki, grenadynę oraz dodać żółtko. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Udekorować wisienką koktajlową.
Listy
Koktajl ananasowy z orzechami
by Marian Śmiałek • • 0 Comments
Składniki: 1 żółtko jajka 120 ml soku ananasowego 20 ml śmietanki 30 ml syropu z orzechów laskowych 1 kulka lodów pistacjowych kostki lodu orzechy pistacjowe Sposób wykonania; Do shakera wlać sok, śmietanę oraz syrop. Dodać żółtko oraz lody i dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu i posypać posiekanymi orzechami.
Listy
Baramundi w galarecie Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 płatów baramundi opakowanie mrożonych warzyw ½ szklanki groszku konserwowego 2 łyżki żelatyny ½ szklanki rodzynek 2-3 ziela angielskie 2 listki laurowe kilka ziaren czarnego pieprzu Sposób przyrządzenia: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić by spęczniała. Baramundi podzielić na porcję, dodać przyprawy, łyżkę rodzynek zalać wodą i gotować na małym ogniu około 20…